Erasmus+

Brošura

LAG Bura je u suradnji s partnerima Mistni akcni skupina svateho Jana z Nepomuku (Češka)  i  Syndicate de Lorge (Francuska) uspješno proveo suradnju na projektu Erasmus+ „Education of decision-makers and social services providers – quality in care“ (Edukacija donositelja odluka i pružatelja socijalnih usluga-kvaliteta usluga).

Projektu je dodijeljena nagrada Centra za međunarodnu suradnju u obrazovanju (DZS, Češka na) za najbolji međunarodni projekt 2019 godine u Edukaciji odraslih pod Erasmusom +.

Glavni cilj ovog projekta je bilo pronaći i testirati učinkovit način obrazovanja za vijećnike i  pružatelje socijalnih usluga, koji su primarna ciljna skupina.

Ostali ciljevi su:

1) promjena  stavova prema učenju u smislu cjeloživotnog učenja,

2)  društveni razvoj u općina

3) sposobnost reakcije na promjenjive potrebe stanovnika i usluga korisnicima.

Dugoročni cilj je otvoreni socijalni dijalog o razvoju socijalnih usluga i poboljšanje kvalitete života stanovništva s područja LAG-a.  Projekt je skupom preporuka o temi “Pružanje socijalnih usluga u ruralnim zajednicama”.

Sudionici su stekli vještine koje su neophodne za analizu potreba stanovništva te za učinkovito pružanje socijalnih usluga.

Održivost partnerstva će se realizirati kroz projekte  putem međunarodne suradnje na drugim zajedničkim područjima (poljoprivreda, održivost prirodnih resursa, obrazovanje mladih, turizam).

Voditeljica projekta je Ana Škara, mag.iur. stručni suradnik za međunarodnu suradnju.