Projekt Zaželi Ražanac-moj dom

Općina Ražanac u suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom „Bura“ kreće u realizaciju projekta „Ražanac – moj dom“ u sklopu programa „Zaželi“  u vrijednosti u iznosu od 1.534.780,06 kn. Projekt je započeo u veljači 2020 godine.

Projektom će se zaposliti 5 žena, koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, te žene iz rizičnih skupina. Žene će biti zaposlene na razdoblje od maksimalno 24 mjeseca u svrhu pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu 20 starijim osobama na području Općine Ražanac. Zaposlene žene omogućit će krajnjim korisnicima projekta, starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u zajednici, bolju kvalitetu življenja i veću socijalnu uključenost.

Tijekom projekta zaposlene žene će imati  osigurano obrazovanje i osposobljavanje za deficitarna zanimanja, koje će doprinijeti jačanju potencijala projektom obuhvaćenih žena za daljnje zapošljavanje. Za osiguranje projektne aktivnosti potpore i podrške starijih osoba u njihovom domaćinstvu nabavit će se kroz projekt higijenske potrepštine te sredstva za održavanje kućanstava.