Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske

LAG „Bura“ proveo je projekt “Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske “(“The development of sustainable nature tourism on the example of Croatia”) sa partnerima iz Poljske LAG „Poleska Dolina Bugu“ i LAG „Polesie“.

U petak, 24.05., LAG „Bura“ je ugostio projektne partnere u prostoru Općine Jasenice. Uvodne govore održali su načelnik Općine Jasenice Martin Baričević i predsjednik LAG-a „Bura“ Vladimir Dedić. Potom je voditeljica LAG-a „Bura“ Ana Škara održala uvodnu prezentaciju o projektima LAG-a „Bura“ i ruralnom turizmu. Prezentacije su također održale direktorica turističke zajednice Jasenice, Petra Matek i direktorica turističke zajednice Vrsi, Rafaela Maraš.

Zaključci projekta „Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske“ su da ruralni turizam može biti jedno od mogućih rješenja revitalizacije ruralnih prostora. Utvrđeno je da turistička događanja povećavaju poslovanje, prihode i zapošljavanje u regiji i da pomažu u društvenom i gospodarskom razvoju. U sklopu projekta izdati će se dvojezične turističke karte, džepne veličine i razglednice.

Voditeljica LAG-a „Bura“, Ana Škara ističe da ruralni turizam ima mnoge potencijalne koristi od uključivanja rasta zaposlenosti, repopulacije do revitalizacije lokalnih obrta te se ovim putem zahvaljuje na suradnji LAG-u „Poleska Dolina Bugu“ , LAG-u „Polesie“, Općini Jasenice i turističkim zajednicama Jasenice i Vrsi.